per la salut com a dret universal, reunió de persones interessades en el tema...

Per allò de la memòria recent, aquí van unes anotacions!

Ens hem aplegat al voltant d’una taula per parlar i reflexionar sobre la salut. En Toni ens posa al damunt una triada: participació social, patologies emergent i sistema públic de salut; serien els eixos que ens porter a fer política des de la responsabilitat com persones i col·lectiu, des de diferents posicions, però amb anhels comuns.

Salut i sanitat per molt que ens les vulguin vendre com sinònims, res de res. Salut, benestar, qualitat de vida, felicitat! Aquí si que ens entendrem millor. Altres errors de llenguatge, que no equívocs –vull diferenciar el que podria ser un descuit, del que sembla es fa de manera deliberada- parlar de despesa, quan el que volem és fer referència a la inversió, parlar de clients quan de qui estem parlant és de ciutadans i ciutadanes que tenen el dret innegable de la salut en totes les seves vessants, sobretot en la política i la seva responsabilitat en l’acció que té a veure amb els determinants de la salut, i aquí hi té cabuda tot! Polítiques locals i dels ajuntaments, polítiques més àmplies i des d’instàncies més llunyanes, i entengueu aquí TOT: barri, tranquil·litat, desplaçaments/mobilitat, educació, oci, serveis generals, botigues, feina/treball, etc.

Generar acció i reflexió, fer-se presents, he estat temptada de posar visibles... potser en contraposició de les noves/velles malalties invisibles...

Be, petites aportacions, esperant-ne més de tothom.

Carmina